Sneek & omgeving

Natuurlijk als bruisende watersportstad met de bekende Waterpoort (1613), de Sneekweek en het Sneekermeer. Maar Sneek heeft zoveel meer te bieden! 

De oude historische stadskern met vele monumenten en mooie stadsgezichten, heen gevarieerd winkelaanbod, waarbij veel zelfstandige ondernemers zorgen voor het unieke karakter en een afwisselend aanbod. De gezellige kroegjes en restaurants met heerlijke terrassen maken een verblijf in Sneek tot een feestje! Ook het Fries Scheepvaart museum is een bezoek waard. Maak een mooie stadswandeling en ontdek destilleerderij Weduwe Joustra.  Eén van de oudste familiebedrijven van Nederland (inmiddels 6e generatie!) waar de allerheerlijkste Beerenburg gemaakt wordt. Of combineer uw verblijf met een voorstelling in het bijzondere Theater of Poppodium Het Bolwerk. Beide locaties liggen op slechts 200 meter afstand!

Ook in de omgeving is heerlijk toeven! Sneek ligt centraal in het merengebied van de provincie Fryslân en is daarom de ideale plek om van hieruit de omgeving te verkennen. Geniet vanaf de wal van het water; er zijn prachtige fietstochten te maken. Of met een sloep de prachtige plekjes en stadjes bezoeken zoals Woudsend, Heeg, Sloten, Grou. Maar ook is de Zuidwesthoek met zijn prachtige bossen en de IJsselmeerkust een bezoekje waard.. Pitoreske stadjes als Hindelopen en Stavoren spreken echt tot de verbeelding. Zelfs een dag naar de eilanden Vlieland en Terschelling vanuit het sfeervolle Harlingen behoort tot de mogelijkheden!